perjantai 4. lokakuuta 2013

Yesterday's news: Vaatekeräys by H&M

Tiestkö sinä tämän, minulta on ainakin mennnyt täysin ohi. H&M on aloittanut helmikuussa 2013 maailmanlaajuisen vaatteiden keräyshankkeen,mutta vasta nyt tilausta tehdessäni se osui minun silmiini.

Omistajalleen tarpeettomiksi jääneet tai kuluneet& rikkinäiset vaatteet voi toimittaa H&M myymälään, josta ne kulkeutuvat käsittelylaitoksille ja kunnostaan riippuen ne annetaan  joko  jatkokäyttöön, uusiokäytetään tai kierrätetään. Tämän hankkeen tavoitteena on hukkajätteen poistaminen. Hankkeen tavoitteena on myös luoda uusia ratkaisuja poisheitettyjen tekstiilikuitujen uudelleenkäyttämiseksi ja kierrättämiseksi.

kuva: www.hm.com
Keräykseen kelpuutetaan siis kaikenkuntoisia ja merkkisiä vaatteita, joten myös rikkinäiset vaatteetkin saavat vielä uuden mahdollisuuden jatkaa elämäänsä kierrätyskuituina. 

Jokaisesta tuomastaan vaatekassista saa etukupongin, joka oikeuttaa -15% alennuksen valitsemastaan tuotteesta seuraavalla ostokerralla. Lisäksi H&M lahjoittaa jokaista kerättyä vaatekiloa kohden 0,02eur:a UNICEF Suomelle.

Taidanpa seuraavaa shoppailureissua varten pakata mukaani kassillisen puhkipidettyjä mutta rakastettuja vaatteita.

Stereoiden vaatakaapissa onkin puhaltanut aivan uudet tuulet. Miikkari vaatteet ovat jo tällä viikolla vaihtaneet omistajaa ja uusia vanhojen  tilalle on hankittu. Seuraavaksi sitten muiden vaatteiden kimppuun. Viikonlopun ohjelma on siis aikalailla siinä. Lapset kasvaa liian nopeasti. Allekirjoitatko?

Huisin hauskaa perjantaita.

5 kommenttia:

 1. Hyvä idea. Harmi vain, että taitaa koskea vain H&M vaatteita. Kukahan ottaisi kontolleen vastaavan keräyshankkeen kaikkien vaatteiden osalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keräys koskee mitä tahansa vaatteita merkkiin ja kuntoon katsomatta. :)

   Poista
 2. Ah, sitten tosi huippu juttu. Tulkitsin tuon kuvan niin, että pitää olla H&M vaate, mutta onneksi olin väärässä.

  VastaaPoista
 3. Voi hitsi, mä olen kyllä kiikuttanut ehjät ja tahrattomat joko pelastusarmeijan tai muihin vaatekeräyksiin, mutta rikkinäiset ja tahraiset olen pistänyt roskiin, kun olen luullut, ettei niitä huolita enää mihinkään. Toivottavasti tästä tulisi pysyvä tai vaikka edes kerran vuodessa oleva kampanja, niin voisi jatkossa toimittaa kaikki kierrätysvaatteet tuonne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän on tarkoituksena jäädä ihan pysyväksi jutuksi. Hienoa,että rikkinäisillekin löytyy joku muu paikka kuin kaatopaikka.

   Poista

Kiitos kommentistasi <3