tiistai 8. lokakuuta 2013

Talot kaupungin laidalla

Hyvinkään asuntomessuilla tarjoiltiin tänä kesänä uusia rakentamisen, asumisen ja sisustamisen unelmia. Mutta mitä asuntomessualueelle tapahtui sen jälkeen, kun messut päättyivät ja messuvieraat lähtivät?
Me kävimme sunnuntaina pienellä sunnuntaiajelulla Hyvinkään asuntomessualuella, jonne emme messujen aikaan ikinä päässeetkään.

Alue vaikuttaa kuin miltä tahansa uudelta asuinalueelta, joita meidänkin kodin läheisyydestä löytyy useampia. Ulospäin monet talot näyttävät melko tavallisen ehkä jopa tylsän näköisiltä. Toki muutamia poikkeuksia kuitenkin löytyy.

 

Asuntomessualue on syrjässä, keskellä ei mitään. Päiväkotia lukuunottamatta mitään palveluita on lähietäisyydeltä turha hakea. Syrjäinen ja rauhahallinen asuinalue kaupungin laidalla.

Muutamat talot ovat edelleen vailla asukkaita ja tämän huomaa koko alueen tunnelmassa. Se on hiljainen ehkä jopa aavemainen, odottava. Missä ovat kotikadulla iloisesti leikkivät lapset, innokkaasti pihalla puuhastelevat vanhemmat? Me onnistuimme bongaamaan vaan yhden lastenvaunuja työntävän koiranulkoiluttajan ;).
 Herää kysymys mitähän muille "historiallisille" asuntomessualuille on vuosien saatossa tapahtunut? Ovatko ne pystyneet säilyttämään oman loistonsa ja ainutlaatuisuutensa vai onko niistä vuosien saatossa tullut ihan tavis asuinalueita?

(Kuvat lainattu: www.etuovi.com)


2 kommenttia:

  1. Eiköhän kaikista aikojen saatossa tule taviksia. :)

    VastaaPoista
  2. Joensuun seudulla marjalan asuntomessu alueesta on tullu sellanen "köyhälistö vs.porvarit alue..olevinaan hienoa asua siellä ja seassa paljon huonokuntoisia kaupungin vuokraasuntoja. jotensakkin ihmiset vaan sinne koko ajan tykkää rakentaa vaikka kauppojakaan ei ole vieläkään mailla eikä halmeilla..

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3