torstai 13. kesäkuuta 2013

Täältä tullaan vaipattomuuus

Vihdoin koitti se päivä, jota olemme odottaneet kuin lapsi joulua ikään. Stereot ovat nimittäin nyt päiväkuivia, vaipattomia juuri 3-vuotis synttäreidensä kynnyksellä. Monen epäonnistuneen yrityksen jälkeen olin jo valmis laittamaan hanskat naulaan ja pään piiloon pensaaseen ja todeta, että olkaa vaipoissanne vaikka koko loppu elämänne. (kuivaksiopettelun alkumetreistä voit lukea täältä

Viikon intessiivisen harjoittelun, satojen vahinkojen, usean yhdestä kymmeneen laskemisen ja  monen monen pyykkikoneellisen jälkeen se sitten vihdoin tapahtui. Mutta ei kuitenkaan ihan itsestään. Myönnetään, että jouduimme käyttämään hieman lahjontaa, eli karkki pottaan tai pönttöön tehdystä tuotoksesta. Melko kohtuullinen diili vai mitä mieltä olette?Pottapeikko sai vihdoin kyytiä ja nyt potalla istutaan ihan mielellään. Toinen hoitaa asiansa ihan omassa rauhassaan alusta loppuun, jopa pyyhkimisen ja potan tyhjentämisen. Kun taas toinen haluaa aina jonkun seurakseen ja avukseen.

Kaikki tapahtuu siis aikanaan, kun lapsi on siihen valmis. Kaikki lapset eivät opi kuivaksi samanikäisenä eikä vertailu toisiin lapsiin tee oman lapsen kuivaksioppimista yhtään helpommaksi. Vanhempien paineet heijastuvat lapseen. Tärkeintä on antaa lapselle aikaa ja uskoa siihen, että jonain päivänä lapsi on valmis vaipattomuuteen.

Meillä seuraava etappi on yövaipan pois jättäminen. Se käy luultavasti melko helposti sillä jo nyt vaippa on pääsääntöisesti yön jälkeen kuiva.

Jos tämä ei vaikuta mihinkään muuhun niin ainakin kauppalasku on PALJON pienempi ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3