torstai 6. kesäkuuta 2013

Joko sinulla on käytössä ICE?

Ystäväni suositteli Facebookissa linkkiä blogiin, jossa kertoi kuinka kannattavaa on ottaa ICE -tunniste käyttöön omasssa puhelimessaan.

Meidän perheessä se on ollut käytössä jo pitkän aikaa mutta päätin nyt minäkin kantaa korteni kekoon ja kehoittaa teitäkin ottamaan se käyttöön.

Mikä se on?
ICE-tunniste on kansainvälisesti käytössä oleva kirjainlyhenne (in case of emergency) joka tarkoitettu lähinnä hätätapausten varalta viranomaisille: kun puhelimestasi löytyy nopeasti lähin henkilö, jolle voi vaikkapa onnettomuustilanteessa soittaa, saat tehokkaampaa apua.


Mikäli teillä ei sitä vielä ole niin lisätkää ICE-tunniste puhelimenne osoitekirjaan ja pyytäkää muitakin perheenjäseniänne tekemään niin. Minun puhelimestani löytyy ICE-tunnisteella varustettuna mieheni lisäksi myös äitini ja isäni. Ohjeet  tunnisteen käytöstä löytyvät mm. täältä. Ikinä ei tiedä mitä apua siitä voi olla.

Turvallista torstaita kaikille.

6 kommenttia:

 1. meillä on ollu vuosia käytössä ice tunnuksella varustettu nimi. ihan noin kokemuksen syvällä rintaäänellä voin kertoo jotta niitä ei kannata olla selvyyden vuoksi kuin yksi..

  VastaaPoista
 2. Tässä on se ongelma vaan, että esimerkiksi itselläni on puhelimessa suojakoodi koko ajan päällä, joten kukaan ulkopuolinen ei pääse osoitekirjaan käsiksi. En ole oikein muuta ratkaisua keksinyt, kuin että puhelimen "kansikuvaksi" laittaisi ice-numerot...

  Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tosiaan. Pitääkin ihan tutkia onko tuohon ongelmaan keksitty jokin ratkaisu.

   Poista
 3. On ollut käytössä vuosia, ei toistaiseksi ole onneksi tarvittu! Tosin itselläni ne on kyllä ensimmäisenä ja tavallaan väärinpäin eli ensin nimi ja sitten ICE eli tiedä löytäisikö sitten, toivottavasti!!

  VastaaPoista
 4. Mulla oli ennen käytössä, mutta en koskaan löytäny nimiä kun laitoin ne tunnisteella, niin otin pois. Pitäisi kyllä laittaa takasin :)

  VastaaPoista
 5. Kuulin tuosta ice jutusta vasta vähän aikaa sitten ja on tallennettu omaan puhelimeen :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3