tiistai 9. huhtikuuta 2013

Lampunhenkeä etsimässä

Tunnelmavalaistuksen ystävänä pidän lattia- ja pöytävalaisimista, jotka valaisevat mukavan pehmeästi. Makuhuoneessamme on pitkään ollut Ikean paperinen lattiavalaisin, joka nyt on tullut tiensä päähän. Paperi on repeillyt monesta kohdasta ja lamppu on paremminkin makuhuoneen kammotus kuin kaunistus.

Ja siitä syystä nyt on virallisesti julistettu alkaneeksi uuden lattiavalaisimen, jalkalampun metsästys.
Tässä muutamia ajatuksia siitä millaista valaisinta etsin...

Anno, Bengtskär-lattiavalaisinEllos Home Valkoinen General-lattiavalaisinÅRSTID Lattiavalaisin IKEA Tekstiilivarjostin suodattaa valon kauniisti.
Ensin ajattelin, että teen DIY valaisimen vanhasta lampunjalasta ja  siihen varjostimen esim. rottinkikorista. Mutta esimerkiksi kierrätyskeskuksessa ollaan niin hintatietoisia, että vanhasta lampunjalasta saa maksaa useita kymmeniä euroja. Eli taitaa DIY valaisin tulla kalliimmaksi kuin uutena ostettu. Sääli sinäänsä sillä suosin mielelläni kierrätystä ja vanhoja huonekaluja ja valaisimia.

Olisiko teillä vinkkejä siitä, mistä esimerkiksi juuri vanhoja lampunjalkoja kannattaisi etsiä? Ihan mielettömiä summia  en ole valmis tähän projektiin satsaamaan.

Valon puuttumisesta huolimatta oikein valoisaa päivää ;). Ja muistakaahan käydä osallistumassa dpn lahjakortin arvontaan. Vielä näyttäisi olevan erityisen hyvät mahdollisuudet voittaa se itselleen.

3 kommenttia:

  1. Jos etsisi seurakuntien ylläpitämiltä kirppareilta; oman kokemuksen mukaan hinnat kierrätyskeskusta huomattavasti edullisemmat ja niissä usein on tuollaista "keskisuurta" kodin tavaraa :)

    VastaaPoista
  2. Fidassa on usein puisia jalkalamppuja (lampunjalkoja) edullisesti. Pidän mielessä ja jos löytyy niin lähetän kuvan kännykkään.

    VastaaPoista
  3. Moi. Huutiksesta voi löytytä hyvällä tuurilla. t. Heidi

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3