lauantai 27. huhtikuuta 2013

Ihan soseessa

Minimies ei vielä soseita syö, kun kerran pelkällä rintamaidolla kasvaa hyvin. Mutta soseita meillä on valmistettu mm. stereoille. Postaustoiveissa toivottiin vauvansose postausta joten tässä niitä soseita nyt sitten tulee.



Kesäkurpitsa-bataattisose

bataattia
kesäkurpitsaa
äidinmaitoa/äidinmaidon korviketta

  1. Huuhtele vihannekset. Kuori bataatti.
  2. Kuutioi molemmat vihannekset. Keitä ne pehmeiksi.
  3. Soseuta ainekset tehosekoittimessa. Lisää äidinmaitoa/korviketta sekaan tarvittava määrä 
Omena-päärynäsose

 2 makeaa omenaa
 2 kypsää päärynää
4 rkl vettä tai makeuttamatonta omppumehua
(ripaus kanelia)

Laita pilkotut hedelmät kattilaan nesteen kera ja keitä matalalla lämmöllä 6-8min, kunnes ovat pehmeitä. Soseuta ja mausta kanelilla halutessasi.
* Tämä sose sopii pakastukseen. Lisäksi sanotaan että tämä on hyvä aloitussose, koska omena ja päärynä sulavat hyvin elimistössä.

Lempeä porkkanapata

3 porkkanaa
n. 5cm pala purjoa
1 omena
1.5dl vettä

Kuori ja paloittele porkkanat, keitä 10 min kannen alla. Lisää viipaloitu purjo ja paloteltu omena ja keitä vielä 10 min. Soseuta.

Tuorekiisseli

3 dl vettä
2 rkl perunajauhoja
2 dl soseutettua marjaa tai hedelmää

  1. Sekoita kattilassa kylmä vesi ja perunajauhot.
  2. Kuumenna neste koko ajan sekoittaen. Anna pulpahtaa ja nosta kattila liedeltä.
  3. Lisää vähän jäähtyneeseen kiisselipohjaan soseutetut marjat tai hedelmät. 

2 kommenttia:

  1. Jee! Kiitos Satu tästä postauksesta :) Nämä ohjeet tulee meilläkin tarpeeseen pian.

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon toivepostauksen toteutuksesta, täytyypä laittaa ohjeet talteen :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3