perjantai 9. elokuuta 2013

Pikku iltapalaa: lihapiirakka

Joskus on mukava tehdä iltapalaksi vähän ruokaisampi "ruoka". Sellaisiin hetkiin sopii erityisen hyvin itsetehty lihapiirakka. Voin kertoa, että maistuu aivan erillaiselta kuin vastaavat valmiina ostettavat. Kannustan kokeilemaan vaikka lihapiirakan ystävä et olisikaan.

LIHAPIIRAKKA

Pohja:
250g voita
4dl vehnäjauhoja
4tl leivinjauhetta
1prk (250g) maitorahkaa

Täyte:
0,75dl puuroriisiä
3dl vettä
1/2 lihaliemikuutio
200g jauhelihaa
1 sipuli
paprikajauhetta
suolaa
mustapippuria
1 muna
öljyä

Sekoita pehmeän voin joukkoon jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe.
Lisää maitorahka. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja laita hetkeksi kylmään.
Kuori ja pilko sipulit. Ruskista jauheliha ja sipulit. Keitä riisi lihaliemessä. Sekoita riisit sipuli-lihaseoksen joukkoon ja mausta seos.
Jaa taikina kahteen osaan, pohja saa olla vähän kantta suurempi. Kauli pohja hieman uunipannun pohjaa isommaksi jotta saat pohjasta myös reunat piirakalle. Nosta pohja leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Levitä täyte pohjan päälle. Kauli piirakalle kansi ja nosta se täytteen päälle. Painele reunat kiinni, voitele kansi munalla ja pistele pintaan haarukalla reikiä. Paista 225 asteessa 18-20 min.

Nauti sellaisenaan tai ketsupin ja sinapin kanssa. Tai tee lisukkeeksi vihersalaatti.


Mukavaa perjantaita.

4 kommenttia:

  1. Mitä tarkoittaa 40 min 18-20 min?

    VastaaPoista
  2. Moi, tein tätä äsken mutta minkä koiseen peltiin oot tän tehnyt ja miten ihmeessä sait tota taikinaa kaulittua? Huh ku meinas usko loppua kesken :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarpeeksi vaan jauhoa päälle ennen kaulitsemista niin onnistuu helposti, eikä tartu kiinni. Meidän pelti on kooltaan n. 35x42. Toivottavasti lopputulos oli kuitenkin kaiken vaivan arvoinen <3.

      Poista

Kiitos kommentistasi <3