keskiviikko 14. elokuuta 2013

Naiseusmonologi tulee taas


 

Sateisen päivän huomenta.

Törmäsin Facebookissa jälleen kerran jo hyvän aikaa siellä pyörineeseen  jonkun sanantaitajan kirjoittamaan niin hauskaan ja  todenmukaiseen monologiin naisena ja äitinä olemisesta, tai oikeammin näiden kahden  roolin yhdistämisestä. Humoristinen vastaisku "päivän puheenaiheelle", jossa väitellään siitä, kuinka pian äitien tulisi palata takaisin työelämään lapsen syntymän jälkeen. Tässä monologissa yhdistyy monta asiaa, joita ainakin itse pyörittelen mielessäni useana päivänä viikossa. Mukava huomata, etten ole ajatusteni kanssa yksin ;). 

Olen aikaisemmin lukenut sitä vain itsekseni mutta päätin jakaa sen nyt teillekin. Osa on varmasti lukenut sen jo aiemmin ja vaikka ei olisikaan niin sen voi lukea tästä ja nyt. Mukavaa olisi kuulla millaisia tunteita se teissä herättää.Tässä se siis tulee, Naiseusmonologi
"Naisena oleminen on melkoinen missio. Etenkin jos on valinnut vielä Äitiyden. Naisen on oltava Kaikki. Lapset on kasvatettava terveellisesti ja turvallisesti ja oppikirjojen ohjeiden mukaan, virikkeitä ja luomuruokaa ja kestovaippoja ja vauvajoogaa on oltava. Olet suurennuslasin alla aina ja kaikkialla.
Neuvolantädin ankarien silmien edessä tunnet suunnatonta pienuutta, kun lapsi on yli tai ali maagisten kasvukäyrien. Kun potalla käynti ei onnistu vielä yksivuotiaanakaan. Jos on tutti ja pullo. Jos on päiväkodissa tai ei ole. Kasvunkansioihin tallennetaan lapsen kasvu ja kyvykkyys ja meriitit. Isää harvoin nähdään tai kuullaan vasu-keskustelujen pyörteissä. Äidin on hankittava jälkikasvulleen kasa kehittäviä, virikkeellisiä harrasteita jotta lapsesta kasvaa kunnon ihminen. Vanhempainillat ja toimikunnat kuuluvat asiaan. Myyjäisiin on leivottava. Hampaat on muistettava pestä aamuin illoin, rakkaat lapset jumalauta, sillä äitiä vedetään hampilääkärissä turpaan jos mukulalla on muumikarkkireikiä jo ennen kouluikää. Äidin pitää valmistaa terveellistä, puhtoista, egologista luomulähiruokaa pilteilleen omin käsin ja rakkaudella, sillä Saarioisten ruokia eivät ole väsänneet äidit, vaan koneet. Äläkä KOSKAAN unohda, että jos laiminlöit rintaruokinnan ja sorruit Tutteli-syntiin, lapsestasi voi tulla sarjamurhaaja! Tai sosiopaatti ainakin. Muista luoda uraa, äläkä ole töistä pois jos lapsi sairastaa. Hoida kuitenkin mieluiten lapsesi kotona kouluikään saakka, mutta koita samalla käydä töissä että olisit kunnioitettu veronmaksaja. Tajuatko kuinka kallista päivähoito todellisuudessa onkaan yhteiskunnalle ja miten isot kustannukset on kotihoidontuella lorvivista nykyäideistä?! Lapsilisiin upoaa miljardeja vain siksi, että SINÄ itsekkäästi menit lisääntymään vaikka maailma on täynnä orpoja katulapsia. Oletko sortunut joskus abortin verisyntiin, nainen? Miksi teit sen? Murhaaja. Synnytitkö isättömän lapsen, kuinka kehtasit? Ja meillä kun on ollut e-pillerit jo ikuisuuden herranen aika! Muista huolehtia parisuhteestasi nainen. Älä mene aviovuoteeseen pyjamassa, sillä miehesi ei ansaitse sitä. Ole seireeni ja syöjätär ja pikkutyttö ja mikä-vaan. Älä unohda sheivata! Muista harrastaa, huolehdi kunnostasi, tutki rintasi, liiku, rasvaa ja kuori ja pese ja usein ja tarpeeksi. Lakkaa kynnet. Muista juurikasvu! Meikkaa äläkä ikinä unohda pestä meikkejä illalla. Käy värianalyysissa. Lue kehittävää kirjallisuutta ja tilaa Avotakka. Nainen, sinä voit olla mitä vaan!! Mieti, Angelina Joliella on lauma mukuloita, eikä hän ole läski ja kulahtanut. Miksi sinä olisit?! Tee joulukortit itse. Ja lahjat. Ja koristeet. Säilö marjat. Muista kaikkien synttärit ja nimpparit ja valmistujaiset ja rippijuhlat ja vuosipäivät. Nainen. Muista että markkina-arvosi romahtaa samaan tahtiin kun tissisi alkavat roikkua. Heitä on tuolla pilvin pimein, nuorempia ja kauniimpia ja lahjakkaampia. Jonain päivänä sinua ei muista tai tarvitse enää kukaan. Lepää silloin nainen ! Vanhainkodissa on sinua varten 0,5 hoitajaa odottamassa. Äitienpäivänä saat ruukkuruusun. Ehkä."
   Kuulostaako tutulta?

6 kommenttia:

 1. Kertakaikkisen mainio. Siinä on kaikki vaadittava sanottu.

  VastaaPoista
 2. Pistääpä muuten miettimään, vaikka itselläni nuo vuodet ovatkin jo onnellisesti takana, kun kuopus on ohittanut armeijaiän. Moni asia kolahtaa kohdilleen tarkasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pohdittavaa monenikäiselle naiselle.

   Poista
 3. Tämä herättää minussa aina monenlaisia tuntoja :-D! Kirjoitin Naiseusmonologin marraskuussa 2012, enkä osannut aavistaa millainen suksee sille siunaantuukaan ;.). Olen edelleen tismalleen samaa mieltä, kuin silloin kun tekstin kirjoitin. Naiseus on rakas, rankka reissu ;-).
  Terveisin, Heini Kuula :-).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kiteyttää kaiken olennaisen naisen elämän kestävästä matkasta. Kiitos äänitorvena toimimisesta.

   Poista

Kiitos kommentistasi <3