sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Kesän pakollinen - Korkeasaari

Kesän "pakollisiin" vierailukohteisiin kuuluu Korkeasaari, jossa on ehdottomasti käytävä joka kesä. Tänään siis suuntasimme sinne.

Korkeasaaren pysäköintipaikka Mustikkamaalla on tänä vuonna maksullinen ja hiekkakentällä pysäköimisestä saa pulittaa 5 eur:a. Rannan puoleinen asfalttiparkkipaikka on ilmainen ja siellä olikin vielä hyvin tilaa hiukan ennen Korkeasaaren avautumista.

Päivän ensimmäisinä asiakkaina suuntasimme kohti Korkeasaarta tasan klo.10. Ilma ei ollut vielä liian kuuma, eläimet olivat näkyvissä ja ihmisiä oli vain kourallinen.Kissalaaksossakin tavattiin leopardia lukuunottamatta kaikki asukkaat jopa verrattain hereillä vaikka ei ollut ruokailun aikakaan.
Vaikka Korkeasaaresta löytyykin runsaasti kahviloita ja ravintoloita päätimme että helpompi on ottaa mukaan omat eväät. Omien eväiden syöntiin onkin varattu monta paikkaa pitkin saarta mutta ehdottomasti  parhaimpia paikkoja  ovat rannan tuntumassa (karhulinnan läheisyydessä) olevat katokset, joista voi syödessään ihastella kaunista merimaisemaa.

Meri on ihana elementti. Sitä on mukava katsella sekä sen vierellä on ihanan vilpoinen ja raikas olla. Lisäksi sillä on ainakin minuun kovin rauhoittava vaikutus.
Myös wc:itä löytyy runsaasti eikä niihin ollut ainakaan aamupäivän aikana jonoa. Niiden puhtaudesta tulee kuitenkin muutama miinuspiste. Pottaikäisten kanssa liikuttaessa myös ne tuli katsastettua. Ja vaikka niitä joka wc:stä löytyikin oli ne aika yököttävässä kunnossa. Eli vaikka niitä oli eipä niitä tullut käytettyä.

Korkeasaari on osoite jossa voi helposti viettää koko päivän. Sellaista ajankohtaa ei olekaan jolloin kaikki eläimet olisivat virkeänä ja esillä. Mielummin kannattaa valita vähän viileämpi päivä sekä tähdätä eläinten ruokinta-aikoina häkkien läheisyyteen. Ja jos vaan  jaksaa niin kannattaa  kiertää piilossa olleet eläimet myöhemmin uudestaan.Korkeasaari oli meidän osaltamme nähty ja eväät syöty juuri sopivasti silloin, kun se alkoi täyttyä ihmisistä ja kuhina alkoi olla melkoista.

Nyt jaloissa tuntuu, että on käyty... ensi vuonna sitten taas uudestaan.

4 kommenttia:

 1. Korkeasaari on kyllä ihana paikka! :)
  Viime kesänä käytiin, mutta haluaisin jo uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä riittää katsottavaa vuodesta toiseen.

   Poista
 2. Meillä on vielä edessä tänä vuonna tuo reissu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi kesää on vielä jäljellä.

   Poista

Kiitos kommentistasi <3