perjantai 10. toukokuuta 2013

Ongelmana puoli puhtaiden vaatteiden säilytys

Olen tässä pohtinut missä ihmeessä muut ihmiset pitävät ns. puolipitoisia /puolipuhtaita vaatteita (oloasut, sisävaatteet jne). Kun mieheni tulee töistä kotiin tai neiti F:n koulupäivä on ohi, vaatteet tulee vaihdettua rennompiin kotivaatteisiin.

Tästä seuraa ainakin meillä jokapäiväinen ongelma mihin puolipuhtaat vaatteet laitetaan: kaappiin niitä ei voi laittaa puhtaiden joukkoon ja minä inhoan epämääräisiä ryppyisiä vaatenippuja ympäri kotia. Ja silti puolipuhtaat vaatteet lojuvat meillä siellä täällä vaikka on niille ihan paikkakin:
kodinhoitohuoneessa tuolilla tai makuhuoneessa isossa mutta ei ilmeisesti tarpeeksi isossa rottinkikorissa. Jos vaatteet jostain kumman syystä näihin paikkoihin eksyvät ei ne siltikään ole kovin kaunista katsottavaa.

Stereoiden vaatteiden kanssa tätä ongelmaa ei ole, sillä heidän vaatteensa on päivän käytön jälkeen todellakin pesun tarpeessa eikä niitä tarvitse säilöä mihinkinkään odottamaan uutta käyttökertaa.

 GRUNDTAL Vaateteline IKEA Sivuilla koukut vöitä, solmioita, huiveja ja laukkuja varten. Päällä tarjotin kellolle, koruille ja muille pikkutavaroille.House Doctor -pyykkikoriPyykkikori tekstillä "Mother Care”Willow Lined Laundry Baskets - Set of Three


Kuinkate säilytätte kerran käytetyt, ei vielä likaiset vaatteet? Onko niille joku oma hylly tai kaappi tai teline? Vai laitatteko ne vaan puhtaiden vaatteiden sekaan kaappiin?

6 kommenttia:

 1. meillä aikas harvoin on tämmönen tilanne. lapset saa liata ja sötätä vaatteet kuin vaatteet ja sit pesuun kun likaset ovat. olivatpa koulu tahi kotivaatteet. mies pudottaa olohuoneeseen nojatuoliin joka ei ole käytössä työvaatteensa duunista tultua. hällä siis ihan uniformu eli sen ei passaiskaan likaantua yhden työpäivän aikana :D mie olen myös jotain kori ratkaisua sille mitettiny, mutta kun takki on aina eteisessä hengarissa ja housut ja paita jää sit siihen tuoliin lojumaan.. ni tiedä nyt sit oisko tollanen korikaan tarpeellinen. toisaalta tollanen vaaterekki olis myös kiva..

  VastaaPoista
 2. Tuollaisen vaattenleputtajan haluaisin. Itse viikkaan vaatteet nätisti aina niille tarkoitetulle tuolille. En voi sietää vaatekasoja ympäri taloa ja likaisia puhtaiden seassa.
  Mies jättää vaatteensa lattialle, sohvalle ihan mihin sattuu ja miten sattuu kuin pieni lapsi. Tämä ärsyttää minua todella paljon ja tuollainen vaaterekki olisi hälle just sopiva.

  VastaaPoista
 3. Meillä myös sama ongelma.Joku tuollainen rekki olis kiva tosiaan, mutta tiedän että ne vaatteet lojuisivat siitä huolimatta pitkin huushollia. Olen siis jo luovuttanut.

  VastaaPoista
 4. Ensimmäinen löytyy Ikean valikoimista ja on edullinen. Viimeinen on Askon mallistosta ja hinnaltaan huomattavasti kalliimpi.
  Niina, mä en ole ihan valmis luovuttamaan vielä.

  VastaaPoista
 5. Tuttu ongelma! Me käytiin joskus parisuhdeleirillä ja siellä samainen ongelma tuli puheeksi toistenkin pariskuntien kanssa. Minun mieheni tykkää laittaa nämä puolipuhtaat takaisin omaan kaappiinsa, mikä taas minusta on jokseenkin ällö ratkaisu, sillä silloinhan "puolipuhtaus" tarttuu myös puhtaisiin vaatteisiin. Meillä on nyt vanhempien makuuhuoneessa noja tuoli, johon ollaan keräilty noita puolipuhtaita. Ongelmana kuitenkin sitten se, että harvemmin nojatuolissa mahtuu istua... Lapsilla on huoneessaan vaatelipastot, joiden päälle illalla jättävät puolipuhtaat vaatteensa. Ongelmana tässä taas se, että hyllyn päällä ei sitten voi säilyttää mitään sisustuksellsita kuiten valokuvia tai pehmoleluja. Jään seuraamaan tänne toiste hyviä ideoita! :)

  VastaaPoista
 6. Etsin tähän samaan kysymyksen vastausta. Löysin yhden hienon idean Ikean tuolista tehtynä :)
  https://www.livingstonekodit.fi/tee-se-itse/viikon-ikea-hack-bertil-vaatepuu/

  Olisimpa myös kätevä käsistäni :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3