torstai 9. toukokuuta 2013

Kesäkukkia ja keittoa

 Ihan ensin toivotan tervetulleeksi kaikki uudet lukijat. Teitä on jo oikeasti monta, se lämmittää.

Tänään oli ulkonakin uskomattoman lämmin. Mittari näytti + 20 eikä aurinko edes paistanut.  Niinpä aamun sateen päätyttyä suuntaismme kesäkukka kaupoille, jonne oli eksynyt muutama muukin meidän lisäksemme.

Meille jo perinteiseksi muodostuneiden keltaisten samettiruusujen sijaan ostimme tänä vuonna Nukenkauluksia "agenttini" löytämiin peltisiin kukkaruukkuihin, muutamamia Pelargonioita takapihalle ja erilaisia pieniä kesäkukkia roikkuvaan amppeliin.Kun istutushommat tuli tehtyä keittiössämme valmistui ah niin ihanaa maa-artisokka keittoa.
Vaikka maaartisokka onkin parhaimmillaan ja valmiina nostettavaksi syksyllä kukkien lakastumisen jälkeen niin maistuivat nämä talven maassa viettäneet maa-artisokat vähintäänkin yhtä hyviltä. Tämä keitto on muuten varsin yksinkertainen valmistaa. Hankalin osuus taitaa olla kovin muhkuraisten artisokkien kuoriminen.

Maa-artisokkakeitto


500 g maa-artisokkia
2 dl kermaa
4 dl maitoa (varaa hiukan enemmän, jotta voit tarvittaessa ohentaa keittoa)
suolaa
valkopippuria

1. Kuori ja paloittele maa-artisokat.
2. Laita kattilaan maito ja kerma. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Lisää maa-artisokat ja keitä, kunnes ne ovat kypsiä.
3. Soseuta samettisen sileäksi. Lisää tarvittaessa maitoa, jos keitto on liian paksu.

Tarjoile krutongien kanssa.


Nämä ylimääräiset vapaapäivät ovat kyllä ihania vaikka ne saakin pään pyörälle ja ajantajun aivan sekaisin. Huomennahan on jo perjantai ja sitten taas viikonloppu.

Kuinka sinä vietit tämän ylimääräisen vapaapäivän?

3 kommenttia:

Kiitos kommentistasi <3