tiistai 14. toukokuuta 2013

Lahjotaanko opettaja?


Koulujen loppu lähestyy ja niin oppilaat kuin opettajatkin pääsevät kesälaitumille. Paljon on taas tehty töitä ja uurastettu. Ja kohta on kiitoksen aika vai onko?

Eilen kauppareissulla pohdin jälleen kerran nti F:n opettajan kevätlahjaa, koska jollakin tapaa haluan opettajaa aina muistaa. Tekeehän hän tärkeää työtä neiti F:n hyväksi.

Opettajien lahjat ovat oikeastaan kaikkien kannalta aika hankalia, niin lahjan antajan kuin sen saajankin. Opettajat  saavat aivan varmasti paljon kaikenlaista “krääsää”. Sekalaista tilpehöörien seurakuntaa, joka loppupeleissä jää pölyttymään kaapin hyllyille tai heitetään pois tarpeettomana. 

Niinpä ainakin me olemme tulleet siihen tulokseen että, lahjat jotka voi  joko syödä, juoda, polttaa tai muuten vaan käyttää on mielestäni kaikista parhaimpia. Vaikka ne saattavat tuntua persoonattomilta, ne tuskin jäävät nurkkiin asumaan ja täyttämään hyllyjä vaan niille on oikeasti käyttöä. Menneinä vuosina olemme ostaneet mm. servettejä, makukahveja, tuikkuja ja käsivoidetta mutta mitäpä nyt?

Löytyykö lukijoistani opettajia? Mitkä ovat teidän mieleisimpiä lahjoja oppilailta? 
Entä mitä te muut koululaisten äidit, lahjotaanko teillä opettajia?

3 kommenttia:

  1. me ei lahjota opettajaa tänä vuonna. ei ole erityisen mieleinen oikein kenenkään vanhemman mielestä esikoisen opettaja. esikoinenkin on sitä mieltä, että ei se mitään tartte.. :D päiväkodin ja eskarin tädit on kyllä aina muistettu, mutta tämä luokanvalvoja on jääny kyllä joka kerta lomille lähdettyä lahjomatta. en jotenkin siitä vittuilusta viiti palkitakkaan..syyttää kovasti vanhempia joka asiasta vaikka itse ei todellakaan tiedota edes vanhempia. onneksi ensi vuodeksi esikoinen saa minun vanhan luokanvalvojan..olemme vanhemmatkin vähän turvallisimmilla mielin laittamassa koululaisiamme uudelle kouluvuodellee syksyllä.

    VastaaPoista
  2. Täytyy sanoa, että ajat ovat muuttuneet siitä, kun itse kävin koulua. Silloin luokaltani ehkä yksi osti opettajalle lahjan keväisin, joten se ei ollut tavallista. Lapseni ei ole koulussa vielä, mutta hoitotätiä (jonka työtä arvostan suuresti) voisi ennen kesälomia muistaa jollain pienellä, juurikin tuollaisella käyttöön menevällä lahjalla. Suosikkejani lahjoiksi ovat vaikka vähän erikoisemmat kahvit tai teet. Jouluna annetaan sitten joku vähän arvokkaampi lahja.

    VastaaPoista
  3. Olen tykännyt ostaa opettajalle kesää vasten jonkin ulkokasvin/kukan/pensaan/puun jne. Siitä on ollut sitten ainakin iloa koko kesäksi tai jopa useammaksi vuodeksi. Yhtenä vuotena ostimme muutaman vanhemman kanssa kimppaan omenapuun. Oli kuulemma hyvin mieleinen lahja ja iloa vuosiksi eteenpäin :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3