torstai 16. tammikuuta 2014

Pikkuruiset focacciat - ohra/kauraleipäset

Aina ei kannata lähteä merta edemmäs kalaan. Resepti näihin löytyi aikoinaan Nalle ohrahiutalepaketin kyljestä. Ja taitaa se siellä edelleenkin olla. Nallen leipäset tunnetaan meillä nimellä pikkuruiset focacciat. Juuri sopivan maukkaat pienet leipäset maistuvat koko perheelle ja niitä meillä tehdään sekä ohraisina että kauraisina. Nopea arjen leipomiseen sopiva resepti jota voi halutessaan helposti tuunata.


                       Pikkuruiset focacciat

3dl vettä tai kasvismaitoa
1rkl sokeria 
1/2 tl suolaa
1/2tl valkosipulijauhetta
2 dl ohra tai kaurahiutaleita
1ps kuivahiivaa
n.4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl rypsiöljyä

Yrttiöljy:
1/4dl rypsiöljyä
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1/2tl rosmariinia

Sekoita reilusti kädenlämpöiseen nesteeseen sokeri, suola ja valkosipulijauhe. Yhdistä ohrahiutaleisiin kuivahiiva ja sekoita taikinanesteeseen. Lisää vehnäjauhot ja öljy vuorotellen pienissä erissä puuharukalla ja käsin sekoittaen/vaivaten. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa n. 30 minuuttia.
Vaivaa taikinaa hetken aikaa kulhossa ja nostele sitten nokareita uunipellille leivinpaperin päälle. Taputtele nokareet jauhotetuin käsin ohuiksi leipäsiksi. Anna kohota liinan alla n. 30 minuuttia.
Valmista yrttiöljy sekoittamalla öljyyn murskattu valkosipuli ja rosmariini. Painele kohonneisiin leipäsiin koloja sormella ja sivele leivät yrttiöljyllä.
Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 10-12 minuuttia.


Maukasta torstai päivää.

P.S. Nämä leipäset on mukava ottaa  mukaan vaikka talviselle hiihtoretkelle.

4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi <3