maanantai 18. helmikuuta 2013

Carpe diem - tartu hetkeen


yesterday_is_a_history_uusi.jpg&width=200&height=250&id=112139&hash=6b8e30013e1f2702bc860608b36cc04dViikon filosofinen & syvällistä pohdintaa,

Olen päättänyt opetella tarttumaan hetkeen... Yritän keskittyä juuri elettävään hetkeen ja olla huolehtimatta huomisesta. Tiedän, että se on helpommin sanottu kuin tehty. Enkä väitäkään sen olevan helppoa. Mutta lasten kanssa se on äärimmäisen tärkeää. Sillä lasten elämä on tässä hetkessä, ei eilisessä tai huomisessa vaan NYT.Ja totuushan on ettei kenelläkään lopulta ole muuta kuin tämä käsillä oleva hetki: eilinen on mennyttä ja huominen arvoitus meille kaikille.

Miksi näin? Huomasin  miettiväni usein, että mistä tämä uusi viikko ja uusi päivä taas tuli?  Mitä vanhemmaksi tulee, mitä enemmän lapsia hankkii sen nopeammin aika kuluu. Päivät, viikot, kuukaudet ja jopa vuodet viuhahtavat ihan hetkessä ohi.
 Elämä muodostuu edellämainittujen ajanmääreiden hetkistä. Niissä hetkissä elämällä, ne saavat merkityksensä, elämä saa merkityksen. Elämästä tulee merkityksellinen, eikä se ole vain jono ohikiitäviä päiviä, viikkoja, kuukausia ja vuosia.

Tuskin kukaan, kuten en minäkään on puhtaasti hetkessä eläjä, eikä ole varmaan niitäkään, jotka joka hetki mieltäisivät elämänsä kokonaisuutena. Elämä ilman pidemmän aikavälin suunnitelmia ja unelmia olisi helposti merkityksetöntä – joku voisi jopa sanoa sietämättömän kevyttä – kun taas vastakkainen johtaisi kovin mahtipontiseen elämään.
Oletko koskaan miettinyt mihin kategoriaan sinä kuulut?
Teksti postilaatikossa muistuttaa meitä elämään tässä hetkessä


Elämä on nyt...
 
Näissä mietteissä hyvää alkanutta viikkoa sinulle.

2 kommenttia:

 1. On hyvä elää hetkessä niin että nauttii olotilastaan, terveydestään ja rakkaistaan. Ei voi tietää kuinka kauan tätä onnea kestää. On hyvä unelmoida ja suunnitella tulevaa, niin on jotain mitä odottaa. Rahaa ei pidä tähän filosofiaan sotkea. Menneisyydestä kannattaa vaalia hyviä muistoja. Ei kantaa katkeruutta ja kaunaa taakkanaan.
  Tässä näin tiiviisti mun ajatukset. :)
  Kiva kun joku muukin miettii tämmösiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä täytyy olla vähän syvällisempiäkin mietteitä. Niistä on aina vaan hiukan haastavampi kirjoittaa.

   Poista

Kiitos kommentistasi <3