Kaura-suklaapallot (40–50 kpl)
100 g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria
4 dl kaurahiutaleita
3 rkl appelsiinimehua
1 dl sokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria
4 dl kaurahiutaleita
3 rkl appelsiinimehua
Kuorrutus
200 g maitosuklaata
200 g maitosuklaata
***
Vaahdota voi ja sokeri kevyesti. Sekoita kuivat aineet
keskenään ja lisää ne voi-sokeriseokseen mehun kanssa. Muotoile massasta
pieniä palloja. Laita pallot jääkaappiin kovettumaan vähintään 4
tunniksi, mielellään yön yli.
Kuorrutusta varten sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.
Pyörittele kaurapallot kahden teelusikan avulla
suklaassa ja nosta taas leivinpaperin päälle esimerkiksi tarjottimelle.
Anna suklaan kovettua jääkaapissa yön yli. Itsetehdyt makeiset kannattaa säilyttää viileässä esim. jääkaapissa.
***
***
Keittiöstä tulee nyt niin ihana joulukahvin tuoksu, että taidanpa lähteä juomaan kupposen kuumaa ja kaveriksi yksi ja ehkä toinenkin kaurasuklaapallo.
Mukavaa lauantaita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi <3