Ainakin meillä tämä ruoka herätti kovin erillaisia muistoja ja mielenyhtymiä niin puolesta kuin vastaan. Tämä perinteinen kotien, lounaspaikkojen ja koulujen, nykyisin lähes kadonnut herkku maistui ainakin minulle jo silloin.
Kiireinen perhe-elämä ei valitettavasti antanut aikaa ihan oikeaoppiseen valmistamiseen mutta tätä ohjetta mukaillen maustamattomia broilerisuikaleita + kanaliemikuutioita käyttäen mieheni loihti oivan arkiaterian riisin ja mustaherukkahyytelön kanssa tietenkin.
KANAVIILOKKI
2-3 l
| vettä | |
2 tl
| suolaa | |
1 kokonainen
| kana (pakaste) | |
pala
| juuriselleriä | |
1 iso
| sipuli | |
1
| porkkana | |
10 kpl
| kokonaisia maustepippureita | |
10 kpl
| kokonaisia valkopippureita | |
3 kpl
| laakerinlehtiä | |
KASTIKE:
| ||
reilu 50 g
| voita | |
3 rkl
| vehnäjauhoja | |
1 l
| keitinlientä (siivilöitynä) | |
1/2-1 rkl
| curry jauhetta | |
ripaus
| suolaa | |
ripaus
| jauhettua valkopippuria | |
1/2
| sitruunan mehu (iso sitruuna) | |
2 dl
| kuohukermaa | |
sokeria | ||
KANA: Sulata kana pakkauksen ohjeen mukaan. Laita tilavaan kattilaan vesi ja suola sekä kokonainen kana, kuori pinnalle nouseva vaahto. Lisää pippurit, laakerinlehdet ja pestyt lohkotut juurekset sekä halkaistu sipuli. Älä turhaan näitä kuori, koska kuorista tulee myös makua. Anna kiehua hissukseen reilu 2 tuntia. Nosta kana liemestä ja anna hetki jäähtyä, irroita liha luista ja paloittele reiluiksi paloiksi. Laita luut vielä hetksksi keitinliemeen kiehumaan ja antamaan makua. KASTIKE: Sulata paksupohjaisessa kattilassa voi, lisää vehnäjauhot ja curry, anna kiehahtaa sekoitellen. Lisää siivilöityä keitinlientä vähitellen ja anna kiehua sekoitellen kunnes saat sopivan paksuisen seoksen. Mausta suolalla, valkopippurilla ja sitruunamehulla. Lisää pilkotut kananlihat joukkoon. Lisää lopuksi kerma ja anna kiehahtaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus sokeria. Maistuisiko tämä sinulle? |
Tämä on todennäköisesti aivan erilaista kuin se koulun liisteri :)
VastaaPoistaKyllä vaan, tästä oli liisteri kaukana.
Poista