Valmistumiseen tulee varata riittävästi aikaa, sillä siihen kuluu useita tunteja. Esivalmistelut hoituu onneksi kuitenkin korkeintaan 15 minuuttissa mutta se kypsyminen onkin sitten aivan toista luokkaa.
Colaporsas
Yksi porsaan lapa, noin 1.5kg – 2kg
1 lihaliemikuutio
1 rkl öliiviöljyä
Neljä valkosipulin kynttä
3 dl kolajuomaa
1/2 dl soijakastiketta
1/2 dl ketsuppia
Chilimaustetta
Tee lihaliemikuutiosta ja öljystä tahna ja hiero se lapaan molemmin puolin. Murskaa valkosipulin
kynnet veitsen terällä ja työntele lihaan sinne tänne. Aseta possunlapa
kannelliseen uunivuokaan tai pataan (kannettomaan vuokaan jonka sitten peität foliolla). Sekoita noin 3 dl kolajuomaa,
soijakastike ja ketsuppi ja chilimauste maun mukaan. Kaada seos
porsaanlihan päälle. Pane kansi lihan päälle ja laita uuniin (150
astetta).
Anna hautua rauhassa viisi-kuusi tai jopa seitsemän tuntia riippuen lihan koosta. Ota liha uunista ja laita se lepäämään erilliseen astiaan. Anna padassa
olevan liemen seistä ja viilentyä hetki ja kuori enimmät rasvat pois
pinnalta. Anna lihan levätä 15- 20 minuuttia, jonka jälkeen revi liha
haarukalla palasiksi. Kaada loppu liemi revityn possun lihan päälle ja sekoita. Tarjoile vaikkapa keitettyjen perunoiden kanssa.
Vinkki! Korvaa colajuoma glögillä ja saat maistuvan pikkujouluherkun.
Hyvältä näyttää. Englanniksi tämä on kuulemma pulled pork ja hauska suomennos tästä jonka kuulin oli nyhtöpossu. En ole suuri lihan ystävä, mutta tää oli tosi hyvää.
VastaaPoistaTytti
Meillä ollaan lihansyöjiä isolla L:llä ja tämä yksi suosikeista ja maistuu takuuvarmasti myös meidän pikkuväelle.
PoistaUunissa lihat muhimassa,Vesi kielellä odotellaan nyt sen valmistumista 😊.
VastaaPoistaAntakaa muhia rauhassa <3.
PoistaTää on hyvää, jopa mies tykkää-mutta asunto muistuttaa varmaan saunaa 7h uuniajan jälkeen :)
VastaaPoista