lauantai 5. huhtikuuta 2014

Retro Easter eggs

Meidän aikuisten Pääsiäisen tunnelma tulee usein kukista, vihreästä & vehreästä pääsiäisruohosta ja aina niin maistuvista Pääsiäisen herkuista. Mutta lapset rakastavat erilaisten koristeiden askartelemisesta ja siksi se kuuluu meillä kiinteästi pääsiäisen traditioihin vaikka me aikuiset emme niin koristeista välittäisikään.

Pääsiäisruoho, joka on useamman vuoden ajan ollut Rauharentolassa ohraa kylvetään yhdessä mutta sen lisäksi stereot askartelivat suuret pääsiäismunat, joista tulikin varsin modernisti retrot.

Mikäli haluat itse kokeilla näiden tekoa niin tässäpä ohje:

1. Puhalla ilmapallo.
2. Leikkaa tai revi silkkipaperia sopivan kokoisiksi paloiksi tai suikaleiksi.
3. Kaada rasvatonta maitoa kulhoon.
4. Kostuta ilmapalloa maidolla ja painele silkkipaperisuikaleita pallon ympärille. Tässä voi käyttää vaikkapa sivellintä apunaan.
5. Lado silkkipapereita ja kostuta maidolla niin monta kerrosta kuin haluat. Sopivan paksuuden voit ihan itse päättää.
 
6. Jätä toiseen päähän pieni aukko.
 7. Anna pallon kuivua ja kovettua yön yli.
    8. Puhkaise pallo neulalla. Anna pallon tyhjentyä hiljalleen.Sen irtoileminen silkkipaperista aiheuttaa ritinää ja ratinaa mutta no hätä se kuuluu asiaan.

    9. Ota ilmapallon raato pois munan sisältä ja "korjaa"       aukko tarvittaessa silkkipaperilla ja maidolla. Anna kuivua.
         10. Koristele muna haluamallasi tavalla.
   11. Aseta ripustinlanka mikäli haluat roikkuvan version.

Note: Vesi-ilmapalloista saat helposti pienempiä munia. Isoon koriin on kiva tehdä erikokoisia ja värisiä munia.


Mukavia askarteluhetkiä.

17 kommenttia:

 1. Kiitos ihanasta askartelu vinkistä! Nämä sopivat lapselle ja aikuiselle.Olen aivan innoissani ja sormet syytyävät ilosta jo päästä näitä tekemään.Aijon viedä tämän idean perhekerhoon ensiviikolla.Sopivat myös hyvin palmusunnuntain virpojille karkin sijaan annettavaksi,pääsiäiskukaksi läheisille ja ystäville!Hyvää Päääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan. Ja oikein hyvää Pääsiäisen aikaa myös sinulle.

   Poista
 2. Hauskat päiväkotimuistot tuli mieleen. Me tehtiin naamareita tällä tyylillä, aineksina sanomalehti ja liisterit ja se pallo leikattiin sitten puoliksi. Muistan vielä hyvin vaikka siitä on aikaa 30 vuotta. :D Näitä ois kyllä kiva kokeilla. Hyvää pääsiäistä! Ps. minkä kokosen aukon tohon jätit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin pienen kuin mahdollista mutta kuitenkin niin että ilmapallon raadon sai siitä ulos. Sitten vaan aukon päälle muutama kerros paperia ja maitoa. Oikein hyvää Pääsiäistä myös teidän poppoolle.

   Poista
 3. Vitsit miten kivat, täällä täytyy kokeilla miten onnistuu kaurajuomalla! Kiitos ihanasta ideasta! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos ohjeesta! Meillä muksut odottelevat jo kieli pitkällä suklaamunien lisäksi pääsiäisaskarteluja ja sattumoisin kaapin perukoilta löytyi avaamaton pussi vesi-ilmapalloja ;)

  VastaaPoista
 5. ihana vinkki ja tosi kauniita koristeita <3

  VastaaPoista
 6. Heippa! Tein tällaisen ohjeiden mukaan yhdellä silkkipaprukerroksella, mutta tuloksena oli ryppyinen kasa seuraavana aamuna. Ilmapallo ei siis irtoa sisältä mihinkään ja vetää koko jutun ryppyyn. Mitäköhän tein väärin? HELP!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, me laitettiin näihin useampi kerros silkkipaperia. Niin, että pallo tuntui hiukan painavalta eikä ilmapallo oikeastaan enää näkynyt sillkipaperin alta. Näin saimme paksun seinämän, joka ei palloa puhkoessa lytisty. Tuo yksi kerros on varmaan liian kevyt ja siksi rytistyy ilmapallon mukana.

   Poista
 7. Kiitos Satu <3 Kokeilemme uudestaan...tai sitten vain ikuistan tuon ryppypallon "ei menny kuin Strömssöööössä-kansioon" ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekin kansio vaatii välillä täytettä ;). Usko pois meilläkin tulee suhteellisen usein niitä, jotka eivät menneet ihan niin kuin piti.

   Poista
 8. Apua apua! Miedän luokan munat lässähtivä ihan täysin, tuli ryppyisiä rusinoita :(
  Missä mahtoi mennä vikaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kääk, en keksi mitään muuta selitystä kuin sen että silkkipaperia on liian vähän tai se on tarrautunut liian tiukasti ilmapallon pintaan. Meillä valmistui eilen jo kolmas satsi eikä vastaavanlaista ongelmaa ole ollut. Ilmapallo kannattaa kostuttaa kunnolla ennen esimmäistä silkkipaperikerrosta.

   Poista
 9. Ryppypalloja tulee jos pallo vuotaa :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3