TOMAATTINEN JAUHELIHA-PERUNALAATIKKO
400
g jauhelihaa
1
rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1porkkana
1
prk chili-tomaattimurskaa (370 g)
2
dl lihalientä
1
tl suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
1 pss valkosipuliperunoita (viipaloituja, pakastealtaasta)
2
dl juustoraastetta
Paista jauheliha öljyssä pannulla. Lisää joukkoon kuoritut ja
hienonnetut sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkana
hienoksi. Lisää raaste pannulle tomaattimurskan, lihaliemen ja
mausteiden kanssa. Keitä 10 minuuttia. Lisää
voideltuun uunivuokaan kerroksittain perunaviipaleita ja
jauhelihaseosta. Jätä päällimmäiseksi perunaa. Painele pintaa niin, että
kerrokset tiivistyvät. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista vuokaa
225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Alenna lämpö 175-asteeseen ja jatka
kypsentämistä vielä noin 40 minuuttia.
Meidän perheen tarpeisiin tämä ruoka tehdään kaksinkertaisena ;)
PINAATTILETUT
(n.100 kpl)
4 munaa
1 l maitoa
6 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
300 g sulatettua pakastepinaattia
2 rkl öljyä
mausteita oman maun mukaan
Riko kulhoon munat.
Sekoita joukkoon maito, vehnäjauhot, suola ja pakastepinaatti, sekä öljy.
Anna turvota mielellään puoli tuntia.
Paista kuumassa pannussa rasvassa.
Tarjoile perunamuussin ja puolukkahillon kera.
PINAATTILETUT
(n.100 kpl)
4 munaa
1 l maitoa
6 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
300 g sulatettua pakastepinaattia
2 rkl öljyä
mausteita oman maun mukaan
Riko kulhoon munat.
Sekoita joukkoon maito, vehnäjauhot, suola ja pakastepinaatti, sekä öljy.
Anna turvota mielellään puoli tuntia.
Paista kuumassa pannussa rasvassa.
Tarjoile perunamuussin ja puolukkahillon kera.
Perunoita ei varmaan tarvii kuoria ja viipaloida, koska ohjeessahan on mainittu valkosipuliperunat pakastealtaasta ;)
VastaaPoista