tiistai 19. maaliskuuta 2013

Pieniä vinkkejä pääsiäiseenMeidän perheen pääsiäiseen kuuluu ehdottomasti pääsiäismunat,rairuoho ja pasha. Äitini isoäiti ja oma isoäitinikin traditioihin kuului aikanaan oikeaoppisen pashan valmistaminen. Kauppahallista hankittin raaka-aineet aina rahkasta ja voista lähtien. Pasha tehtiin pashamuottiin ja käytiin siunaamassa ortodoksi kirkossa.

Pashaa valmistan minäkin pääsiäiseksi mutta hiukan muunnelulla reseptillä, näin se maistuu myös meidän perheen pienemmille.

Rauharentolan pasha

150g voita
1 1/2 dl sokeria
2 prk maitorahkaa
2dl kuohukermaa
1 muna
1 dl appelsiinimarmeladia
1 rkl vaniljasokeria

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi. Lisää maitorahka ja kerma.
Kaada seos kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä hitaasti sekoittaen, kunnes seos löystyy ja alkaa höyrytä. Jäähdytä kylmässä vedessä n. 20 min.
Mausta marmeladilla ja vaniljasokerilla.
Kaada valumaan kostealla sideharsolla vuorattuun pashamuottiin tai kahvinsuodattimeen. Nosta jääkaappiin.
Kumoa seuraavana päivänä.

 Hauskaa vaihtelua: Rairuohoukko    Voit kokeilla tehdä hassun hauskan pääsiäisukonpään jonka tukka on kasvanut rairuohosta.

 
    Tarvikkeet :
vanhat sukkahousut tai polvisukat 20 den
värillistä narua tai kumilankaa
nappeja tai "silmiä"
lankaa
multaa tai sahanpurua, siemeniä
Tee näin:
Leikkaa sukkahoususta pala - polven alapuolelta ja koko reisiosa mukaan. Tee solmu tai sulje alaosa (polven kohdalta). laita multaa noin 10 sentin verran sukkahousuosan pohjalle. Jätä solmu alle piiloon. Muotoile pyöreäksi. Muotoile päälle nenä jonka siään laitat multaa ja suljet langalla. Kiinnitä ukolle silmät. Suun voit ommella narusta ja ukolla voi olla myös vaikka silmälasit!
Lisää multaa toiset 10 senttiä. Muotoile otsa ja päälaki. Ennen kun suljet pään, muista kylvää rairuohon siemenet päälaelle ja muista kastella runsaasti. Laita pään alle vati. Ja sitten vain odotellaan, että tukka kasvaa..
     Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3