Kesäkurpitsa-bataattisose
bataattia
kesäkurpitsaa
äidinmaitoa/äidinmaidon korviketta
- Huuhtele vihannekset. Kuori bataatti.
- Kuutioi molemmat vihannekset. Keitä ne pehmeiksi.
- Soseuta ainekset tehosekoittimessa. Lisää äidinmaitoa/korviketta sekaan tarvittava määrä
2 makeaa omenaa
2 kypsää päärynää
4 rkl vettä tai makeuttamatonta omppumehua
(ripaus kanelia)
Laita pilkotut hedelmät kattilaan nesteen kera ja keitä matalalla lämmöllä 6-8min, kunnes ovat pehmeitä. Soseuta ja mausta kanelilla halutessasi.
* Tämä sose sopii pakastukseen. Lisäksi sanotaan että tämä on hyvä aloitussose, koska omena ja päärynä sulavat hyvin elimistössä.
Lempeä porkkanapata
3 porkkanaa
n. 5cm pala purjoa
1 omena
1.5dl vettä
Kuori ja paloittele porkkanat, keitä 10 min kannen alla. Lisää viipaloitu purjo ja paloteltu omena ja keitä vielä 10 min. Soseuta.
Tuorekiisseli
3 dl vettä2 rkl perunajauhoja
2 dl soseutettua marjaa tai hedelmää
- Sekoita kattilassa kylmä vesi ja perunajauhot.
- Kuumenna neste koko ajan sekoittaen. Anna pulpahtaa ja nosta kattila liedeltä.
- Lisää vähän jäähtyneeseen kiisselipohjaan soseutetut marjat tai hedelmät.
Jee! Kiitos Satu tästä postauksesta :) Nämä ohjeet tulee meilläkin tarpeeseen pian.
VastaaPoistaKiitos paljon toivepostauksen toteutuksesta, täytyypä laittaa ohjeet talteen :)
VastaaPoista