Taikina:
15 g tuoretta hiivaa
3 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl suolaa
2,5 dl sämpyläjauhoja
4 dl vehnäjauhoja
Täyte:
mozzarellajuustoa
fetajuustoa
kivettömiä vihreitä oliiveja
kirsikkatomaatteja
tuoretta basilikaa
oliiviöljyä
mustapippuria
Päälle seesaminsiemeniä
Murenna hiiva taikinakulhoon ja liuota se haaleaan veteen. Lisää
oliiviöljy, hunaja ja suola. Sekoita joukkoon ensin sämpyläjauhot ja tämän jälkeen pienissä erissä vehnäjauhoja, kunnes
taikina irtoaa kulhon reunoilta. Anna taikinan kohota liinan alla
lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
Painele taikina noin 1 cm paksuiseksi levyksi. Älä kauli tai vaivaa
taikinaa, ettei leivästä tule sitkeää. Taikinan pitää siis olla
ilmavaa.
Murenna fetajuusto ja viipaloi mozzarellajuusto ja levitä juustonpalat
taikinan päälle. Pirskota pinnalle oliiviöljyä ja mausta
mustapippurilla. Lisää loput täytteet ja kääri rullalle. Nosta rulla
leivinpaperin päälle, ripottele pinnalle vehnäjauhoja ja anna leivän kohota liinan alla vielä 30
minuuttia ennen paistamista. Rullan voi halutessaan kääntää hiukan hevosenkengän muotoon.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi <3