torstai 8. elokuuta 2013

Punaherukka-punasipulihilloke

Isäni on vuosien ajan tehnyt salaisella reseptillään maailman parasta punaherukka-punasipulihilloketta. Joka vuosi se maistuu hiukan erillaiselta ja epäilenkin, että hilloke maustetaan aina hiukan eri tavalla...Kanelin maku on erityisesti jäänyt mieleeni ja se saa veden herahtamaan kielelle. Yleisesti kirpsakan punaherukan ja sitten sen lempeämmän sipulin, punasipulin kombinaatio on mielestäni raikkaan arominen. Hyvä, vähän erillainen lisuke niin arkeen kuin juhlaan. Maistuu erityisen hyvin riistaruokien kanssa.



Saimme juuri tämän vuotisen purkin  ja innolla odotan miltä se nyt maisuutkaan.


Tässä kuitenkin hillokkeen perusresepti


5dl suikaloituja punasipuleita
5dl punaherukoita
2 1/2 dl hillosokeria
2 1/2 dl vettä

Leikkaa sipuli puolirenkaiksi.
Hauduta vedessä hiljalleen lämmöllä 10min.
Lisää marjat ja sokeri.
Kiehauta ja hauduta sitten taas 10 min.
Purkita puhtaisiin purkkeihin.












Kannustan ehdottomasti kokeilemaan maustamista, pieni ripaus lempimaustettasi tai vaikkapa kanelitanko mukaan kiehumaan ja saat aivan uudenlaisen hillokkeen.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3